Inhoud van de pagina

Samenwerking

Samenwerking met Containers of Love

Ik kwam in contact met Sumeya Hamie. We hadden direct een klik en uit onze samenwerking ontstond een vriendschap. Sumeya vertelde dat ze in Libanon geboren was en als 10-jarig meisje als vluchteling naar Nederland was gekomen. Ze is nu moeder van drie pubers en onderneemster in Roermond. De fysieke afstand maakt niet uit: we hebben vaak telefonisch contact met elkaar.

Sumeya was tijdens de explosie in augustus met haar kinderen bij familie op bezoek in Beiroet. Toen het hotel waarin zij verbleef met haar gezin, stond te trillen op haar grondvesten door de explosie, kreeg zij een flash back van wat zij had meegemaakt in Libanon als klein kind tijdens de oorlogsjaren. Terug in Nederland, wilde zij daarom meer doen voor Libanon en haar NGO,  Containers of Love was geboren. Na publiciteit, zoals een interview in Hart van Nederland, kreeg ze verschillende spullen en giften.

Ik bood mij aan om als vrijwilligster te helpen met social media en de organisatie. Hierdoor kreeg ik ook korte lijnen met de situatie daar. Inmiddels ben ik met "Marianne voor Libanon" ook partner van "Containers of Love". Samen met Sumeya en de vrijwilligers in Libanon vind er regelmatig overleg plaats. Hierdoor kan ik zelf beslissen welke projecten ik als partner mee wil helpen sponsoren.


In de periode van augustus t/m december 2020 heb ik verschillende bijzondere gebeurtenissen mogen meemaken. 

Libanese Ambassade

Zo ben ik samen met Sumeya naar de Libanese Ambassade in Den Haag geweest, waar wij werden ontvangen door de ambassadeur Dhr. Abdel Sattar Issa. Ook dhr. Melhem Matta was aanwezig, en samen hebben wij een fijn gesprek gehad over onze werkzaamheden in Libanon.

Verzamelen van hulpgoederen

Van vele lieve mensen om mij heen heb ik spullen gekregen om richting Beiroet te sturen. Denk hierbij aan houdbaar voedsel, verzorgings spullen, babyvoeding, kleding etc.

Donaties

Ook mocht ik vele mooie financiële donaties ontvangen! Dit is erg fijn, want met dit geld kan ik het hele jaar door projecten in Libanon steunen. Hierover verderop meer op de pagina projecten. Ik merk dat de mensen het fijn vinden dat ze weten dat het goed terecht komt. Door de korte lijnen met vrijwilligers in Libanon kan ik de projecten o.a. via watts app blijven volgen.

Wil je meehelpen d.m.v. een donatie? Dat kan via de doneerknop bovenin de website. Ik zorg ervoor dat alles goed terecht komt.

Laden 8 containers

Samen met een team van vrijwilligers van Containers of Love hebben we in september 2020 acht containers met hulpgoederen geladen in de haven van Rotterdam. Het was super leuk en leerzaam om o.a. met mede geadopteerde te werken aan deze grote klus. Ook de 23 dozen die ik heb kunnen verzamelen dankzij donaties van familie en vrienden zijn met deze boot meegegaan.

Reis naar Beiroet

En natuurlijk mijn reis naar Beiroet om te kijken waar alle spullen terecht zijn gekomen, face tot face kennis te maken met de vrijwilligers daar, en de projecten te bezoeken die ik namens `Marianne voor Libanon` heb gesponsord.

Eigen website.

Dankzij het Wateringse bedrijf Rootsteps heb ik nu ook een eigen website! Ik ben superblij met hun (geduldige)hulp en sponsoring. Want via deze weg kan ik nu ook de mensen die geen social media hebben bereiken. Benieuwd wat hun eventueel voor jou kunnen betekenen? Bezoek eens hun website: www.rootsteps.nl 

Doneerknop

Dankzij de doneerknop op deze website kan iedereen die dit wil een donatie doen.
Het bedrag maakt niet uit, als het maar uit het hart komt.
Ik zal zorgen dat het goed terecht komt. Voor vragen kun je altijd even een berichtje sturen naar: mdemaa@hetnet.nl